
Palvelunumero avoinna lauantaina 22.1. klo 15 – 21

Tuoreen Alma-tutkimuksen mukaan onnellisimmat suomalaiset asuvat Lapissa ja Uudellamaalla.
Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi?
Mitä teet tunteaksesi itsesi onnelliseksi?
Onnellisuus mitä on ja miltä sen tuntuu?
Näitä kysymyksiä on hyvä kysy itseltä päivittäin. Silloin huomaa mitkä asiat ovat niitä jotka antavat onnellisuuden tunnetta. Meidän tulisi kokea onnellisuuden tunnetta päivittäin.
”Tuoreen Alma-tutkimuksen mukaan onnellisimmat suomalaiset asuvat Lapissa ja Uudellamaalla. Uudellamaalla 90 prosenttia ilmoitti olevansa vähintään melko usein onnellisia. Lapissa luku oli 89 prosenttia.”
Lue koko artikkeli täältä Iltalehti
Kiitollisuuden, onnellisuuden ja onnistumisen päiväkirjan kirjoittaminen auttaa meitä huomaamaan kuinka paljon hyviä asioita meillä on jokapäiväisessä elämässä.
Kun kirjoitamme kaiken sen hyvän mitä meillä on, huomaamme niiden asioiden myös lisääntyvän ja huomaamme kokevamme enemmän onnellisuutta ja runsautta elämässämme. Ajatuksillamme on voimaa!
Voimme olla kiitollisia rauhasta, terveydestä ja siitä, että meillä on koti, sähköt ja juokseva vesi.
Aluksi kiitollisuus ja onnellisuus voi vaatii harjoittelua. Me emme välttämättä osaa olla kiitollisia emmekä onnellisia, mutta harjoittelu tekee mestarin.
Kiitollisuus, onnellisuus ja onnistumisen päiväkirja kaikille. Se sopii todella hyvin niille, joiden elämässä on paljon haasteita. Kiitollisuuden, onnellisuuden ja onnistumisen päiväkirjalla saattaa olla myös eheyttävä ja kannustava vaikutus. Voi olla kiitollinen ja onnellinen siitä, että on saanut maksettua laskun, tai on pystynyt ostamaan juustoa leivän päälle. Toisille nämä ovat itsestään selviä asioita, mutta on paljon myös sellaisia, jotka joutuvat kamppailemaan päivästä toiseen pohtien, kuinka saisi rahat riittämään edes aivan pakollisiin asioihin.
Kiitollisuutta, onnellisuutta ja onnistumisia voi harjoitella esimerkiksi kirjoittamalla illalla ennen nukkumaan menoa asioita joista oli sinä päivänä kiitollinen ja onnellinen ja missä asioissa oli onnistunut. Myös aamulla on hyvä kiittää tulevan päivän asioita ja samalla tehdä jo etukäteen päivästä positiivisen.
Kiitollisuutta ja onnellisuutta kannattaa harjoitella jokaisena päivänä, mielellään monta kertaa päivän aikana ja onnistumisista on ihan ok olla ylpeä!
Ihanaa päivää!
Tässä meille jokaiselle mietittävää siitä kuinka pienilläkin asioilla saamme päivästämme paremman ja voimme tuntea hyvää mieltä.
Kiitollisuuden ja kiitoksen jakaminen muille ei paranna pelkästään toisen henkilön päivää, vaan teemme kuitenkin kaiken loppujen lopuksi itsemme hyväksi. Kaikki hyvä tulee meille takaisin ja mitä enemmän hyvää jaamme, sitä enemmä saamme hyvää omaan elämään.
Nina-Hannele
Alkutalven pimeydessä ja flunssakauden jyllätessä tulee helpommin mieleen valittaa kuin olla kiitollinen. Kiitollisuuden osoittaminen kannattaisi, koska tutkimusten mukaan se lisää omaa hyvinvointia. Kiitollisuus auttaa mieltä jaksamaan paremmin tressaavassa nykymaailmassa.
Tällä aivojumpalla mielensäpahoittajasta voi kasvaa mielensähyvittäjäksi.
1. Kirjaa illalla kolme asiaa, joista olet kiitollinen
Osoita empatiaa itseäsi kohtaan. Etene pienin askelin; jos päivän aikana ei ole tapahtunut muuta hyvää, aina voi vaikka todeta, että onneksi päivä on ohi. Ajattelu alkaa pikkuhiljaa kääntyä myönteiseen suuntaan, kun joka päivä on muutama asia, josta tuntee olevansa kiitollinen. Voi myös kirjata ylös toiveen, miten haluaisi, että seuraava päivää menee.
2. Kiitä muita
Kiittäjä hyötyy eniten itse kiitollisuuden osoittamisesta muille. Yhteisöllisyys pitää meidät terveinä ja vahvistaa hyvinvointiamme. Kiitä läheisiäsi, että he ovat ovat olemassa ja elämässäsi. Hyvän elämän kouluttaja Marika Borg siteeraa amerikkalaista runoilijaa Maya Angelouta: ”Jos sinulla on yksi hymy päivässä käytettäväksi, käytä se rakkaisiisi”.
3. Etsi hyvä puoli hankalastakin asiasta
Muuta näkökulmaa. Monet asiat ovat Suomessa oikeasti hyvin, jos verrataan muuhun maailmaan. Me väsytämme itsemme valittamalla asioista, kuten esimerkiksi räntäsateesta ja pimeydestä, joille emme voi mitään. Narina tuntuu hetken hyvältä, mutta pidemmällä aikavälillä pitäisi keskittyä enemmän siihen, mitä haluaa elämäänsä enemmän. Lisäät elämässäsi sitä, mihin keskityt.
Lähde: Yle uutiset