Kiitollisuus

Ihanaa päivää!

Tässä meille jokaiselle mietittävää siitä kuinka pienilläkin asioilla saamme päivästämme paremman ja voimme tuntea hyvää mieltä.

Kiitollisuuden ja kiitoksen jakaminen muille ei paranna pelkästään toisen henkilön päivää, vaan teemme kuitenkin kaiken loppujen lopuksi itsemme hyväksi. Kaikki hyvä tulee meille takaisin ja mitä enemmän hyvää jaamme, sitä enemmä saamme hyvää omaan elämään.

Nina-Hannele

marikab

yle.fi/aamutv

Alkutalven pimeydessä ja flunssakauden jyllätessä tulee helpommin mieleen valittaa kuin olla kiitollinen. Kiitollisuuden osoittaminen kannattaisi, koska tutkimusten mukaan se lisää omaa hyvinvointia. Kiitollisuus auttaa mieltä jaksamaan paremmin tressaavassa nykymaailmassa.

Tällä aivojumpalla mielensäpahoittajasta voi kasvaa mielensähyvittäjäksi.

1. Kirjaa illalla kolme asiaa, joista olet kiitollinen

Osoita empatiaa itseäsi kohtaan. Etene pienin askelin; jos päivän aikana ei ole tapahtunut muuta hyvää, aina voi vaikka todeta, että onneksi päivä on ohi. Ajattelu alkaa pikkuhiljaa kääntyä myönteiseen suuntaan, kun joka päivä on muutama asia, josta tuntee olevansa kiitollinen. Voi myös kirjata ylös toiveen, miten haluaisi, että seuraava päivää menee.

2. Kiitä muita

Kiittäjä hyötyy eniten itse kiitollisuuden osoittamisesta muille. Yhteisöllisyys pitää meidät terveinä ja vahvistaa hyvinvointiamme. Kiitä läheisiäsi, että he ovat ovat olemassa ja elämässäsi. Hyvän elämän kouluttaja Marika Borg siteeraa amerikkalaista runoilijaa Maya Angelouta: ”Jos sinulla on yksi hymy päivässä käytettäväksi, käytä se rakkaisiisi”.

3. Etsi hyvä puoli hankalastakin asiasta

Muuta näkökulmaa. Monet asiat ovat Suomessa oikeasti hyvin, jos verrataan muuhun maailmaan. Me väsytämme itsemme valittamalla asioista, kuten esimerkiksi räntäsateesta ja pimeydestä, joille emme voi mitään. Narina tuntuu hetken hyvältä, mutta pidemmällä aikavälillä pitäisi keskittyä enemmän siihen, mitä haluaa elämäänsä enemmän. Lisäät elämässäsi sitä, mihin keskityt.

Lähde: Yle uutiset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s